Lördags mys

Nu ska jag strax krypa upp i soffan, och kolla på GRINCHEN!!
Har ni sett den? Om inte - gör det :)
Himlans mysig film! Perfekt såhär på en lördagskväll innan jul.

PS. Om någon utav er har något bra tips ang. träning för att bli rumsren (jag pratar om Walter...) - tell me!
Vi går ut med honom VARJE timme, och ändå så kissar han inne ibland :) Vet att valpar gör det, men tackar och bockar för alla tips :)


Kommentarer
Postat av: Anonym

Hej Amanda.



Jag vet att man ska ha ett ställe till en valp som är "deras" som man "stänger "in dom, kan även göra det när man är hemma. Ett litet ställe som är deras, för valpar kissar aldrig där de sover, så då lär man dom att "hålla" sig. Man får väl göra så små stunder när det är små i början, men allt eftersom de blir större kan de vara "instängda" längre.

Ett litet tips.



/Katarina, från ditt gammla fotbolls lag;)

2010-12-18 @ 20:46:31



Postat av: Amanda

Tack Katarina!

Vi har en liten inhägnad, men endast på natten, kanske vi ska ha den uppsatt ibland även dagtid då??

2010-12-18 @ 21:34:45
URL: http://mandiem.blogg.se/



Postat av: Emma

Vi gjorde så här; Ut och kissa så fort hon ätit, sovit eller lekt. Typ jämt med andra ord... Det är så i början, men snart kommer ni lära er att se när det är dags. Viktigt är dock att aldrig fya när han kissat inne, se det helt enkelt som att ni inte var tillräckligt snabba. Och när man ska ut och kissa brukar det underlätta att man är på ett tråkigt ställe och inte går runt så mycket, då finns det ju så mycket annat att tänka på att kissandet lätt glöms bort. Har för mig att dom desssutom inte kan komtrollera sin blåsa förens de är 4månader, de har alltså inte utveckalt muskler som gör att de an "hålla sig".

Rumsrenheten är det jag tyckt varit jobbigast hittils under valptiden, men det är bara att nöta och vara snabb att torka upp - luktar det kiss någonstans kan han nog lätt tro att det helt enkelt är där man ska kissa. Tror dock inte just upptorkandet kommer vara något problem för dig ;)

Lycka till! Även om det ibland kommer kännas tröstlöst är rumsrenheten någon jag har hört "brukar sätta sig, tillsist". Dom kissar inte inne för att jävlas, glöm inte det :)

2010-12-18 @ 23:04:10



Postat av: Amanda

Emma - Vi går ut med honom hela tiden känns det som :/

Och sover gör han mycket, och leker - ALL vaken tid! :P

Det är verkligen knepigt det här! :)

Han vill absolut inte vara ute, han skakar så han nästan ramlar.. Uppfödaren sa att vi skulle vara ute så korta stunder som möjligt, då han är väldigt liten.

jätte svårt! :S

2010-12-19 @ 09:31:42
URL: http://mandiem.blogg.se/



Postat av: Anonym

Precis, amanda, ni kan sätta in han där snå stunder underdagarna när nu är hemma oxå, när ni "inte använder honom" mer att han ska lära sig att kunna vara på sin plats själv å som sagt de kissar inte där de sover, så det kan var ett hjälp på vägen, Men det kommer gå över, de blir rumsrena efter ett tag, men precis som emma sa, man ska inte säg fy när de kissar inne, utan berömma när de kissar ute.

/Katarina.

2010-12-19 @ 09:38:41



Postat av: Emma

Ja, det är ju svårare att få dom rumsrena på vintern, det är klart att det är skönare att kissa inne där det är varmt... Med Meya kunde det ta lååång tid innan hon väl kissade när vi gick ut - vi fick liksom vänta ut henne och till sist kissade hon, då blev "elöningen" att hon fick gå in. Vi gick inte in innan hon gjort det, för att hon skulle lära sig att man kissar innan man går in. Det är ju lite knepigare nu när det är kallt, såklart. Kanske kan ni köpa något täcke att värma honom med...fast jag antar att han är väldigt liten ;)

Det är jobbigt med kissandet, men det är bara att ha tålamod och intala sig att det kommer att lösa sig. Det gäller bara att ha ork och inte ge sig!

2010-12-19 @ 10:09:10




Kommentera här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

Din mail: (publiceras ej)

Din blogg:

K o m m e n t a r :

Trackback
RSS 2.0