Efter allt tjat...

Om att jag ska skaffa en sele till Walter, så har jag äntligen följt Ert råd.
Han är så fin i det, men han drar fortfarande lika mycket i kopplet :(


Kommentarer
Postat av: Elin

Såg nu att "er kennel" har väldigt mycket Pandorans linjer i sig, så våra hundar är nog lite halvsläkt på nåt håll, kanske =)

2011-09-20 @ 21:25:54
URL: http://fluffmonster.blogg.se/



Postat av: M

Jag tycker du borde använda vanligt halsband istället. Lättare att kontrollera hunden - han kommer ju inte sluta dra endast pga av sele. Snarare är det kanske risk att det kommer "drag-instinkter" (även en pudel). Men har är ju liten också. Sele eller vanligt halsband - hoppas det löser sig! :)

2011-09-20 @ 22:11:39



Postat av: Amanda

M- Jag har fått höra att ett vanligt halsband kan göra att hunden drar mer.

Tydligen blir hunden triggad av att halsbandet trycker mot någon reflex, som gör att hunden bara blir triggad att fortsätta!

Sen vet inte jag om det är sanningen - men har fått höra det av många hundmänniskor! :)

Ha en trevlig kväll, och tack för din kommentar!

2011-09-20 @ 22:39:05
URL: http://mandiem.blogg.se/



Postat av: Emma Pettersson

Precis som du skriver kan dom triggas ännu mer av att ha halsband, det kan också vara så att det gör ont/är obehagligt (om hunden redan fått problem med rygg/nacke efter tidigare dragande) vilket gör att den drar ännu mer. Troligtvis drar han ändå, det handlar om att lära sig att gå i koppel (eller rättare sagt, att lära sig att vara nära matte - där skall allt vara som roligast!). I en sele kan han däremot inte göra illa sig när han drar, på samma sätt som han kan i ett halsband. Speciellt han som är så liten och inte har så stark nacke/rygg kan få stor skador liknande wiplash (stavning?) av drag och ryck.

Det finns också hundar som dra för att dom får en kick av det. Syrebristen som uppstår när de drar, de får mindre luft helt enkelt, liknar någon sorts känsla av att vara hög. De kan helt enkelt bli beroende av att dra.

Överhuvudtaget tycker jag att målet skall vara att man inte behöver kontrollera hunden via kopplet, det skall mer vara en livlina, inte en ratt som du styr hunden med. Styr med röst och kroppsspråk istället.

Andra klagomål mot sele brukar vara att hunden blir för stark i dom, men det problemet borde du ju inte ha med lilla W? ;)

Jag tycker du gjort ett bra val! När W sedan blir bättre på det här med att gå i koppel och inte längre drar kan ni kanske prova halsband igen om du vill. Ta hand om er!

Ta hand om dig!

2011-09-21 @ 09:34:40



Postat av: Emma Pettersson

dessutom andvänds små ryck i halsbandet av polisen för att trigga igång hunden inför polisiära insatser har jag för mig... Värt att tänka på! :)

2011-09-21 @ 10:04:24



Postat av: Helena Englund

Oj, "M" du borde nog läsa på lite om hundar! Prova "Kontaktkontraktet – en bok om människans samspel med hunden" av Eva Bodfäldt, vett ja?! Lättläst och mycket bra information/tips! En bra utredning ang. just koppel/sele finns här! http://stud.epsilon.slu.se/2287/1/benjaminsson_t_110222.pdf



Och Amanda, selen var jättefin! :)

2011-09-21 @ 14:09:27




Kommentera här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

Din mail: (publiceras ej)

Din blogg:

K o m m e n t a r :

Trackback
RSS 2.0